0B1EC081-7F12-4C67-AC19-1ED10CF0505AArrow downArrow rightArrow rightArrow upCalendarClose984D9BFC-BA95-41CD-AA38-65F5DB27F79DLocation (large)Location (small)MenuNetvliesPlaySearchFacebookInstagramLinkedinTwitter
Tickets

Masterclass Course voor ervaren amateurfotografen

Voor gevorderde en ervaren amateurfotografen, studenten fotografie of semi-professionals, uit Nederland en België, die op zoek zijn naar een extra uitdaging, heeft BredaPhoto de Masterclass Course. In deze course fotografeer je vanuit een concept en krijg je begeleiding van een professionele fotograaf. Je werkt aan een eigen fotoproject binnen het thema van BredaPhoto “TO INFINITY AND BEYOND”.

De aanmelding voor de Masterclass Course 2018 liep tot 1 oktober 2017. Uit het overweldigend aantal inzendingen maakten de curatoren een eerste selectie van 60 fotografen voor de portfolio-speedreviews van zaterdag 28 oktober 2017. Dit werd een inspirerende dag voor zowel de kandidaten als de curatoren en docenten, waarin nieuwe contacten werden gelegd en heel interessant fotowerk op tafel kwam. Aan het eind van de dag werden de 30 deelnemers geselecteerd voor de Masterclass Course van 2018.

30 Deelnemers uit Nederland en België
Op zaterdag 25 november 2017 begonnen de deelnemers aan hun foto-avontuur. Jan Rosseel – Bianca Sistermans en Mariska van Zutven, de professionele fotografen die de deelnemers gedurende 6 bijeenkomsten gaan begeleiden, stelden zich voor middels een korte presentatie over hun werk en werkwijze. Daarna gaf de gastspreker van de dag, fotograaf Jos Jansen, een inspirerende lezing over zijn werk en het thema To Infinity and Beyond.
In de middag gingen de deelnemers elk in een eigen groep met een van de professionals zelf aan de slag. Ideeën werden uitgewisseld en de eerste voorstellen kwamen al ter tafel. Aan het eind van de dag ging iedereen vol inspiratie weer huiswaarts. In de komende maanden worden deze ideeën verder ontwikkeld en uitgewerkt tot een individueel fotoproject binnen het festivalthema. In juni 2018 selecteren de curatoren van BredaPhoto 10 projecten die geëxposeerd worden tijdens het festival van 5 september tot en met 21 oktober 2018.

Voor wie?
De Masterclass Course is er voor ervaren amateurfotografen uit Nederland en België die op hoog niveau fotograferen maar geen professionele fotograaf zijn. Uit deze course worden 10 fotografen geselecteerd die gaan exposeren tijdens het BredaPhoto festival van 5 september tot en met 21 oktober 2018. Meer informatie over de Masterclass Course is te lezen in de digitale brochure: Masterclass Course 2017 / 2018

Volg de ontwikkelingen van de Masterclass Course 2018 via de Blog op deze website.